Nog plekken vrij voor cursus Oral History in de Achterhoek

Op zaterdag 7 september organiseert Erfgoed Gelderland een cursus Oral History in het kader van het project Een nieuwe tijd! Wederopbouw in de Achterhoek.  Een nieuwe tijd! is een project dat loopt van 2019 tot en met  2020 in elf gemeenten in de Achterhoek. De bijzondere wederopbouwperiode en haar erfgoed krijgt hierin volop aandacht.

Verhalen uit de wederopbouwperiode (1940-1965) vormen een belangrijk onderdeel. Hoe was het om je te wassen in een lavet? Hoe werd er omgegaan met de woningnood? Hoe was het om te leven in een verzuilde samenleving? Welke veranderingen waren er allemaal op de boerderij? Binnen het verhalenproject ‘Stemmen van een nieuwe tijd’ worden verhalen uit de Achterhoek opgehaald die antwoord geven op bovenstaande vragen. Het is nog steeds mogelijk om je op te geven als interviewer of getuige!

De cursus is kosteloos en voor iedereen toegankelijk. Er is nog maar een beperkt aantal plaatsen vrij, dus wacht niet te lang met aanmelden! Kijk voor meer informatie op de website van Een nieuwe tijd! of neem contact op met collega Lian van der ZonDe cursus vindt plaats op 7 september 2019 van 10.00 uur tot 16.00 uur in de Brewinczaal van het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers aan de IJsselkade 13 te Doetinchem.