Nieuwe video’s ‘Uit de praktijk’

Voor het project Erfgoedvrijwilliger is Erfgoed Gelderland vorig jaar gestart met een reeks video’s ‘Uit de praktijk’. De video’s geven een inkijk in hoe leuk en divers vrijwilligerswerk is in de erfgoedsector. Met de video’s zetten we vrijwilligers en hun werk in het zonnetje en inspireren we anderen om ook aan de slag te gaan als erfgoedvrijwilliger. Onlangs zijn er twee video’s aan de serie toegevoegd. Lucas werkt als liftgids bij de Eusebius en Huub is sinds kort aan de slag als vrijwilliger bij het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

De vrijwilligers
Lucas Vermeulen is liftgids bij de Eusebiuskerk in Arnhem. Hij beschrijft het als een afwisselende vrijwilligerstaak waarbij je de hele dag met allerlei mensen in contact komt. Het leukste aan zijn vrijwilligerswerk vindt hij het rondleiden van buitenlandse toeristen. Waarom? In de video vertelt hij er meer over. Huub Vilé werkt sinds kort als vrijwilliger bij het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis in het centrum van Nijmegen. Nu zijn studie geschiedenis aan de Radboud Universiteit is afgerond, ziet hij het vrijwilligerswerk als een mooie opstap naar werken in de erfgoedsector. Wat het vrijwilligerswerk precies inhoudt, vertelt hij in de video.

Op zoek naar of zelf aan de slag als erfgoedvrijwilliger?
Kunt u wel wat extra vrijwilligers gebruiken zowel op lange termijn of voor een korte klus? Plaats gratis een vacature via www.erfgoedvrijwilliger.nl/vacature-toevoegen. Lijkt het u leuk om net als Lucas en Huub als vrijwilliger in de erfgoedsector aan de slag te gaan? Bekijk dan eens de vacatures op www.erfgoedvrijwilliger.nl.