Nieuwe video over Reizen in de Tijd

Reizen in de Tijd is onze digitale leerlijn over erfgoededucatie. De website is afgelopen tijd vernieuwd en daar hoort ook een nieuwe video bij. De video laat zien wat het doel is van de website en wat je er als leerkracht mee kunt doen.

Met deze website gaan leerkrachten en leerlingen de omgeving van de school beter leren kennen, ook kunnen de leerlingen zichzelf beter leren kennen: waar kom ik vandaan, wie ben ik en wat is er bijzonder aan de plek waar ik woon? Welke spullen bewaren we en wat betekent kunst? Dat zijn enkele thema’s die aan bod komen. 

Op www.reizenindetijd.nl staan per schooljaar activiteiten voor in de klas, bezoeklessen om de klas uit te gaan of een specialist in de klas uit te nodigen, games, tools en tips. Leerkrachten kunnen zelf kiezen hoeveel ze willen doen, hoe ze de site willen gebruiken en of ze een thema verder uitdiepen. Om kort uit te leggen hoe de site in elkaar steekt hebben we een introductievideo laten maken:

Reizen in de Tijd breidt zich gestaag uit naar diverse regio’s in Gelderland. Ook mee doen en lessen plaatsen als erfgoedorganisatie? Klik hier voor meer informatie of neem contact op met Ben Bregman.

De film is gemaakt door Taatske Pieterson, John Treffer, Mischa Keijser en Björn Sluiter.