Nieuwe lichting studenten aan de slag voor Gelderse erfgoedorganisaties

In november gingen weer ongeveer zestig tweedejaars studenten van de HAN aan de slag met opdrachten die Erfgoed Gelderland ophaalt uit het erfgoedveld. Dit seizoen bijten de studenten zich vast in opdrachten van de Stichting Sint Stevenskerk, Veluwsche Stoomtrein Maatschappij, CollectieGelderland, Erfgoed Gezocht, Nationaal Onderduikmuseum Aalten en het landschapshistorisch project Earthwork van de Wageningen Universiteit.

Onderzoek doen
In de eerste fase van het project doen de studenten onderzoek op verschillende manieren. Ze doen literatuurstudie, analyseren concurrenten, zetten enquêtes uit bij de potentiële doelgroepen en voeren gesprekken met experts. Na enkele weken kunnen ze een beeld geven van de concepten die ze voor de organisaties/projecten willen uitwerken tot een werkend prototype.

Feedbacksessies en conductive paint
De meeste informatie halen de studenten op bij de opdrachtgevende organisaties. Daarmee hebben ze regelmatig overleg. Naast het ophalen van opdrachten uit het veld, is de rol van Erfgoed Gelderland de studenten te volgen, ontwikkelingen te signaleren en de studenten te voorzien van feedback. In de projectperiode van acht weken, zijn twee rondes met feedbacksessies (ook weer online). Henriette Kosse en Erik van Vliet krijgen in vogelvlucht een indruk van alle lopende onderzoeken en worden deelgenoot gemaakt van de concepten die de studenten willen ontwikkelen. Dit seizoen zijn er opvallend veel concepten waarin een fysiek object gecombineerd wordt met interactieve toepassingen. Een van de ‘buzz-woorden’: Conductive paint. Een toepassing waar de studenten enthousiast van worden, en Erik en Henriette ook!

Eindpresentaties
De studenten werken toe naar een eindpresentatie van hun concept, dat ze met een werkend prototype eind januari 2021 (online) zullen presenteren. Daarbij worden de opdrachtgevers uitgenodigd, maar zijn ook andere toehoorders van harte welkom. Meer weten over dit samenwerkingsproject of over de eindpresentaties? Neem dan contact op met Henriette Kosse.