Nieuwe honoreringen stimuleringsregeling Ieders Museum

In de derde ronde van de stimuleringsregeling 2020 van Ieders Museum zagen Erve Eme in Zutphen, Het Nederlands Openluchtmuseum en CODA hun aanvragen gehonoreerd. Het gaat om de volgende  projecten:

Erve Eme – een mobiele archeologische hotspot. Deze mobiele kar, die lijkt op een koffietentje bij een festival, wordt ingezet om bezoekers op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met archeologie. De hotspot gaat rondreizen langs evenementen en locaties in en om Zutphen. Bezoekers kunnen scherven determineren, historische spellen spelen en door middel van een Vitual Reality beleving een beeld krijgen van archeologische locaties en gebeurtenissen.

Het Nederlands Openluchtmuseum –  ‘Divers en inclusief trainingsbeleid voor vrijwillige rondleiders’. Het museum wil met dit project vrijwilligers trainen om hun verhaal nog beter aan te laten sluiten bij de behoefte en achtergrond van de bezoekers. Daarnaast gaat het museum jongere vrijwilligers en vrijwilligers met diverse achtergronden werven.

CODA  – ‘Coda in huis’: een ontspannende activiteit voor mensen met dementie die niet naar het museum kunnen komen. Het programma bestaat uit een spel dat wordt gespeeld aan de hand van afbeeldingen van kunstwerken uit de tentoonstellingen in CODA. Het leidt tot een gesprek rondom zien en voelen. Het is een samenwerking met drie woonzorglocaties in Apeldoorn.