Nieuwe functie voor ondersteuning leden

Sinds januari van dit jaar hebben we een nieuwe collega: Emma Johnson, in de functie van Ledenondersteuner. Hieronder stelt zij zich voor:

“Geboren in Drenthe, getogen in Brabant maar al twaalf jaar verknocht aan Gelderland is wat ik ben. Tijdens mijn master Kunstbeleid en mecenaat ben ik gefascineerd geraakt door de bijzondere relatie tussen kunst en geld. Zodoende ben ik gaan werken als fondsenwerver, onder andere voor de Bibliotheek Gelderland Zuid en voor experimenteel productiehuis Extrapool. Mijn vrije tijd spendeer ik niet zelden in een concert- of bioscoopzaal, of simpelweg op de bank met mijn neus in een goed boek.”

De functie Ledenondersteuner is nieuw bij Erfgoed Gelderland. Wat ga je doen?
“Uit de ledenvergadering is gebleken dat veel leden behoefte hebben aan meer ondersteuning op het gebied van fondsenwerving en subsidieaanvragen. Waar grote organisaties vaak al ervaring hiermee hebben, is dat voor kleine organisaties lang niet altijd het geval. Leden van Erfgoed Gelderland kunnen bij mij terecht met uiteenlopende vraagstukken over fondsen en subsidies. Ik geef advies over kansrijke regelingen en bekijk samen met het betreffende lid wat de beste tactiek is.

Daarnaast ga ik me bezig houden met de Gelderse Erfgoedmonitor. Het is het alweer enkele jaren geleden dat deze is uitgevoerd. Hoog tijd dus dat er een nieuwe editie komt. De erfgoedmonitor dient een inzichtelijk beeld te geven van de erfgoedsector in Gelderland. Dit is niet alleen waardevol voor onszelf, maar ook in onze lobby naar gemeenten en de provincie. Naar verwachting gaat de enquête begin april de deur uit, wanneer iedereen de jaarcijfers over 2019 heeft.”

Wat zijn je verwachtingen?
“Ik verwacht een hoop mooie plannen van de leden, zodat ik op zoek kan naar manieren om het mogelijk te maken. De wereld van fondsenwerving kan soms een doolhof zijn, maar ik speur graag mee naar de juiste financiering. Daarnaast wil ik leden regelmatig op de hoogte houden van nieuwe regelingen en subsidies, zodat ze gemotiveerd worden hier iets mee te doen. Tevens hoop ik dat mijn enquête veel respons zal krijgen, zodat ik later dit jaar een representatieve Erfgoedmonitor kan presenteren aan de leden.”

Heeft u vragen naar aanleiding van bovenstaande? Neem dan gerust contact met Emma op.