Monitor Bezoekersdrukte online

Sinds 29 juni staat de ‘Monitor Bezoekersdrukte’ online, ontwikkeld door Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen (TVAN) in opdracht van de provincie Gelderland. Verschillende leden van de coöperatie hebben zich al aangemeld als ‘expertmeter’. Wilt u ook op de kaart verschijnen met uw organisatie? U kunt zich nog steeds aanmelden als lokale expert via toerismevan.nl/bezoekersdrukte.

Expertmeter
Lokale experts (culturele instellingen, attracties, horeca e.d.) geven drie keer per dag in een app aan of het druk, matig druk of rustig is. Deze gegevens worden zichtbaar gemaakt op een inzichtelijk kaartje voor Gelderland. In één oogopslag wordt daarmee voor bewoners en bezoekers helder waar het druk en waar het rustig is. Daarnaast biedt de monitor ook alternatieven voor de drukke plekken: waar je beter wél heen kunt gaan. Dat biedt mooie kansen voor musea en opengestelde erfgoedorganisaties. Meer informatie hierover vindt u in de Factsheet Bezoekersdrukte.

Widget
Daarnaast is het ook mogelijk om de kaart op uw eigen website te plaatsen. Daarvoor is een widget ontwikkeld. U kunt deze aanvragen via toerismevan.nl/bezoekersdrukte. TVAN zal u vervolgens een uitgebreide uitleg sturen. De widget zal ook aan ons publieksplatform mijnGelderland.nl worden toegevoegd.

Bekijk hier de Monitor Bezoekersdrukte