Special ‘Archeokroniek’ op mijnGelderland

Voor onze publiekswebsite en erfgoedplatform mijnGelderland zijn wij recentelijk een samenwerking aangegaan met de Gelderse Archeologische Stichting (GAS). Deze samenwerking komt voort uit de wens om de archeologische onderzoeken die in Gelderland worden gedaan en de verhalen die daarachter schuilgaan meer aandacht te geven. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe special: Archeokroniek.

Sinds 2015 wordt in ‘Bijdragen en Mededelingen Gelre’, het jaarboek van de Vereniging Gelre, de archeologische kroniek van Gelderland gepubliceerd. Voor deze jaarlijkse verslaggeving van de archeologische ontwikkelingen in Gelderland werden vanuit de Gelderse Archeologische Stichting archeologen benaderd om een bijdrage te leveren. De kroniek wordt naar de circa 400 leden van de vereniging Gelre gestuurd wordt.

De kronieken in het papieren jaarboek van de Vereniging Gelre zijn een interessante bron voor verhalen voor mijnGelderland. Daarom is collega Roel Kramer het gesprek aangegaan met Mieke Smit (vice-voorzitter GAS en redactieraad Vereniging Gelre) en is het voorstel gedaan om de bestaande kroniekteksten te redigeren en te publiceren op mijnGelderland. De Vereniging Gelre en de auteurs zijn akkoord gegaan om publieksvriendelijke versies van de artikelen uit de oude uitgaves op mijnGelderland te publiceren. Bovendien zullen toekomstige artikelen ook gepubliceerd worden op de website!

De kroniek heeft inmiddels een eigen special genaamd ‘Archeokroniek’ op de website van mijnGelderland. Op deze wijze zijn alle kroniekteksten eenvoudig op een plek terug te vinden. Er komen steeds nieuwe verhalen bij, dus houdt deze special in de gaten!