MijnGelderland in 2020

De redactie van mijnGelderland, het publieksplatform van Erfgoed Gelderland, maakte een jaaroverzicht van het bewogen 2020, waarin er gelukkig ook een hoop (online) wél doorging.

Promotiecampagne
In samenwerking met de Provincie Gelderland werd aan het begin van de zomer een plan opgesteld om het Gelderse erfgoed middels een social media campagne actief onder de aandacht te brengen van de toeristen en inwoners. We hoopten zo lokaal museumbezoek, en daarmee verspreiding van het toerisme in Gelderland, te stimuleren. De campagne liep goed, de landingspagina’s op mijnGelderland zijn goed bekeken, en er werd veel doorgeklikt naar websites van musea zelf.

Nieuwe specials
Daarnaast werden er een aantal nieuwe specials op mijnGelderland gepubliceerd, waaronder de specials ‘Verhaal van Gelderland‘, ‘Sporen van Slavernijverleden in Gelderland‘, ‘Getuigen van de Oorlog‘, ‘Een nieuwe tijd! Wederopbouw in de Achterhoek‘ en ‘Koude Oorlog‘. De meest recente special is die van de Ridders van Gelre. Daarvoor werden alle 184 verhalen bij elkaar gezet waarin de Ridders in een filmpje meer uitleg geven.

Lees de volledige terugblik op het afgelopen jaar op mijnGelderland.