Maand van de Geschiedenis 2020: Doe mee!

In oktober zullen weer talloze musea, bibliotheken, erfgoedinstellingen, boekhandels en andere culturele instellingen uiteenlopende activiteiten organiseren in het kader van de Maand van de Geschiedenis. Het aankomende Erfgoedfestival vormt op 27 september de aftrap voor de Maand van de Geschiedenis met dit jaar het thema Oost/West. Mede namens het Nederlands Openluchtmuseum nodigen we u van harte uit deel te nemen aan de Maand. Deelnemers worden gestimuleerd om de samenkomsten ‘coronaproof’ te houden en de digitale mogelijkheden te onderzoeken en te benutten.

Thema Oost/West
De wereld wordt steeds kleiner. We hoeven maar te swipen om een voorheen onbekende en onbereikbare wereld op te roepen. Via talloze kanalen weten we precies wat er allemaal speelt in de wereld en houden we contact met anderen, waar zij zich ook bevinden. Uit het oog betekent niet langer uit het hart. Ver weg is opeens heel dichtbij. Maar op deze golf van globalisering is ook iets anders aangespoeld. Met de opkomst en bloei van een anti-Europees sentiment en anti-immigratiepartijen is het nationalisme terug van nooit echt weggeweest. En of we nu naar het westen of oosten kijken – deze ontwikkelingen lijken overal plaats te vinden. Denken in ‘wij’ en ‘zij’, in ‘hier’ en ‘daar’ – is dat een fenomeen van alle tijden of is dit typisch iets van nu? In oktober 2020 neemt de Maand van de Geschiedenis je mee op wereldreis om die vraag te beantwoorden.

Wilt u deelnemen aan de Maand van de Geschiedenis met een activiteit? Meer informatie is te vinden op: https://www.maandvandegeschiedenis.nl/worddeelnemer