Maand van de Geschiedenis 2019: Doe mee!

Mede namens het Nederlands Openluchtmuseum nodigen we u van harte uit deel te nemen aan de Maand van de Geschiedenis 2019, met het thema Zij/Hij.

Zij/Hij
Vrouwen hebben altijd zo’n vijftig procent van de wereldbevolking uitgemaakt. Toch weten we vooral de namen van mannen uit het verleden. Als we de vrouwen niet ook kennen, hoe kunnen we de wereld om ons heen dan begrijpen? Honderd jaar nadat Nederlandse vrouwen actief kiesrecht verkregen, gaat de Maand van de Geschiedenis op zoek naar alternatieve visies op bestaande verhalen. Want een completer beeld leidt tot nieuwe inzichten en brengt veelzijdigheid in onze blik op verleden én heden. Het vrouwelijk perspectief staat voorop, maar er is ruimte voor al het andere. Van heksenvervolgingen tot de moedermavo en van Jacoba van Beieren tot Saartjie Baartman: oktober 2019 draagt het thema Zij/Hij.

Een thema vol perspectieven, precies zoals de Maand van de Geschiedenis het graag heeft. Samen met meer dan duizend culturele instellingen, waaronder boekhandels en bibliotheken, vertelt de Maand van de Geschiedenis Nederland kleine en grote verhalen over Zij/Hij. Altijd in het licht van de actualiteit, die zoveel interessanter wordt door er perspectieven uit het verleden aan toevoegen. Ontdek gisteren, begrijp vandaag is niet voor niets ons parool.

Lees het volledige bericht van de organisatie Maand van de Geschiedenis