Maak nu gebruik van de Covid-subsidieregeling van de provincie Gelderland

Exploiteert u een regionaal museum of een monument met een publieksfunctie? En heeft u te maken gekregen met lagere bezoekersaantallen door de COVID-19 maatregelen en zijn de inkomsten als gevolg daarvan gedaald? Dan kunt u nu nog subsidie aanvragen: “Tijdelijke maatregelen monumenten met een publieksfunctie en regionale musea”.

In augustus is deze  regeling van de provincie Gelderland van start gegaan en bedoeld voor monumenten met een publieksfunctie en regionale musea met meer dan 8000 bezoekers. De regeling heeft haar plafond nog niet bereikt en aanvragen is dus nog mogelijk.

Doelgroepen

  • een monument (Rijks- of gemeentelijk) met een publieksfunctie, dat vanwege haar culturele- of erfgoedfunctie tegen betaling voor het publiek is opengesteld, of:
  • een museum, dat geregistreerd staat bij het Museumregister of lid is van de coöperatie Erfgoed Gelderland en op bovenlokaal niveau cultureel erfgoed verzamelt, bewaart, bestudeert en tegen betaling aan het publiek presenteert.

Musea en monumentenorganisaties die twijfelen of zij net wel of net niet binnen deze criteria vallen, kunnen contact opnemen met Erfgoed Gelderland (l.tonckens@erfgoedgelderland.nl)