Livestream boekpresentatie ‘Noo kriege wi-j ’t baeter’

Op zondagavond 22 november 2020 om 19.30 uur presenteert Gelders Genootschap, leadpartner van het project ‘Een nieuwe tijd! Wederopbouw in de Achterhoek’ via een live-stream het boek ‘Noo kriege wi-j ’t baeter’. Persoonlijke verhalen over de wederopbouwtijd, opgetekend door ‘verhalenvangers’, vormen de inspiratie voor het boek. Het boek is geschreven door bestseller-auteur Annegreet van Bergen.

Verhalenvangers
Voor het project Een nieuwe tijd! Wederopbouw in de Achterhoek leidde Erfgoed Gelderland twintig vrijwilligers op tot ‘verhalenvangers’. Door middel van oral history verzamelden deze verhalenvangers persoonlijke herinneringen over de wederopbouwtijd in de Achterhoek. In totaal resulteerde dit in meer dan negentig verhalen. De verhalen zijn te lezen op: https://mijngelderland.nl/specials/wederopbouw-in-de-achterhoek.

Over het boek
In het boek ‘Noo kriege wi-j ’t baeter’ bundelt Annegreet van Bergen de persoonlijke verhalen tot twintig thema’s. Daarnaast staan de Ruwe diamanten in het boek en er zijn drie verhalen in het dialect te vinden, geschreven door leerlingen van het Ulenhof college. Het boek draagt bij aan de identiteit van de Achterhoek en laat zien hoe onze huidige omgeving haar wortels heeft in de wederopbouwperiode.

De livestream
In de livestream vertelt Annegreet van Bergen alles over de totstandkoming van het boek en over hoe deze periode ook nu nog z’n sporen vindt. Verhalen over het badwater delen met broertjes en zusjes, televisie kijken bij de buren, naoberhulp en je eigen voedsel verbouwen. Over de tijd van schaarste en woningnood, maar ook van optimisme en innovatie. Een periode waarin de Achterhoek, door uitvindingen als de televisie, steeds meer uit haar isolement kwam. De boekpresentatie wordt op zondag 22 november om 19.30 uur uitgezonden via de website van de Koppelkerk in Bredevoort.

Meer informatie over het project op de website van Een nieuwe tijd! Wederopbouw in de Achterhoek