Leven in de Liemers vertelt het verhaal van de regio

Op 30 november werd in het Musiater in Zevenaar het project Leven in de Liemers afgesloten. Zo’n 130 gasten woonden de feestelijke bijeenkomst bij, waarbij de resultaten van het project gepresenteerd werden.

Projectleider Bibi Bodegom overhandigde namens Erfgoed Gelderland de canon van de Liemers, één van de resultaten van het project, aan de wethouders van Duiven, Westervoort en Zevenaar. De historische canon vormt de basis van twee online quizzen die inwoners konden doen. Tijdens de bijeenkomst werden de winnaars bekend gemaakt: Dirk Rutten en Iza Wagenvoorde. De Ridders van Gelre, bekend van Omroep Gelderland, testen de kennis van de aanwezigen met behulp van een digitale quiz. Leerlingen van 4 VWO van het Liemers College presenteerden de films die zij maakten geïnspireerd op de canon. Zanger en gitarist Paul Mulder componeerde een lied op basis van een van de persoonlijke verhalen en bracht dit ten gehore. Alle vrijwilligers die betrokken waren bij het project werden door de Ridders van Gelre geridderd.

Leven in de Liemers ondersteunde de afgelopen anderhalf jaar tien lokale initiatieven. Zo zijn er onder andere een smokkelspel, een educatief filmproject en gedichtenwedstrijd geweest. Maar liefst 21 Liemerskenners schreven 40 canonvensters. Bovendien leidde het projectteam 24 vrijwilligers uit de omgeving op om door middel van interviews persoonlijke verhalen te verzamelen. Deze zijn te vinden op website levenindeliemers.nl en op facebook.com/levenindeliemers. Met het project is het (historische) verhaal van de regio opgetekend. 150.000 Mensen uit de regio hebben er fysiek en digitaal kennis van genomen. In 2017 gaat Leven in de Liemers door met het verzamelen en borgen van verhalen. De website en de Facebookpagina blijven online, want daar begint het verhaal van de Liemers.

Ook Omroep Gelderland deed verslag van het project; bekijk het hier, op 05.14

Wilt u ook een identiteits- of verhalenproject in uw gemeente of regio opstarten? Wij gaan graag hierover met u in gesprek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.