Les Staatsbosbeheer toegevoegd aan Reizen in de Tijd

Les over eendekooi in Reizen in de Tijd

Het educatief programma Het dagboek van de kooiker van Staatsbosbeheer De Waarden is opgenomen in de digitale leerlijn “Reizen in de tijd” van het Gelders Erfgoed. Daarmee is het één van de bezoeklessen geworden waar scholen in de omgeving binnen de leerlijn uit kunnen kiezen.

Bezoek eendenkooi

In Het dagboek van de kooiker komen natuur- en cultuurhistorie samen. Aan de hand van dagboekfragmenten en doe-opdrachten ontdekken kinderen zelf het leven in de eendenkooi. In kleine groepjes gaan de leerlingen, onder leiding van een begeleider van Staatsbosbeheer, door de eendenkooi en komen meer te weten over de werkzaamheden van de kooiker en het leven in de eendenkooi. Voor de voorbereiding op school is een digitale game gemaakt waarbij de leerlingen een eerste beeld krijgen van de eendenkooi.

Mijn huis staat in…

De leerlijn Reizen in de Tijd is gericht op cultuuronderwijs. Door de schooljaren heen maken leerlingen een reis door de tijd. In elk leerjaar volgen de leerlingen 1 of 2 lessenreeksen rondom een thema. Het dagboek van de kooiker sluit aan bij het thema van groep 7: “Mijn huis staat in…”. Onderdeel van de lessenreeks zijn lessen buiten school, een bezoek aan de Waardenburgse eendenkooi is er één van. Voor meer informatie over reizen in de tijd kijk op www.reizenindetijd.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.