Ledenraadsvergadering

Op vrijdag 2 november vond de Ledenraadvergadering van de coöperatie plaats. De bijeenkomst begon met een overzicht van de groei van Erfgoed Gelderland en aansluiting van diverse nieuwe leden. Twee nieuwe leden stelde zich ook voor: het Platform Militaire Historie Ede en de Historische Vereniging Oud-Bennekom.

Vervolgens werd er teruggeblikt op het Erfgoedfestival ‘Over grenzen van Gelderland’ door festivaldirecteur Dolly Verhoeven en werd er stil gestaan bij het afscheid van Dolly als directeur van het festival. Hierna presenteerde zij het project het ‘Verhaal van Gelderland’. Dit project bestaat uit een reeks boeken over de geschiedenis van Gelderland en diverse subprojecten. Begin volgend jaar komt er een kick-off en er zullen diverse auteursbijeenkomsten gehouden worden.

Collega Wouter Daemen gaf een update over de plannen voor CollectieGelderland. Er zullen diverse ontwikkelingen plaatsvinden die in 2021 afgerond zullen worden: er komt onder andere een nieuwe website en registratiesysteem.

Wilbert Helmus, netwerkmanager van Netwerk Digitaal Erfgoed, gaf toelichting over het belang van het nationale netwerk van digitaal erfgoed en de rol van Erfgoed Gelderland en haar leden hierin.

Collega Henriette Kosse presenteerde de kwartaalrapportage van mijnGelderland. Het gaat goed met onze publiekswebsite: het bereik wordt nog groter en we gaan nieuwe samenwerkingen aan. Zo is de tentoonstelling ‘Mijn stad, mijn schat’ van het Elisabeth Weeshuismuseum gedigitaliseerd op mijnGelderland.

Ten slotte werd er nog aandacht gevestigd op onze vacaturewebsite Erfgoedvrijwilliger.nl, hier kunnen vrijwilligersvacatures geplaatst en gevonden worden. Er werd ook teruggeblikt op Young Professionals Summit “The Future is Heritage” in Berlijn afgelopen zomer.