Laatste module van het Handboek Historische Verenigingen online!

De onderwerpen waarmee historische verenigingen zich bezighouden, kunnen – naast de eigen leden – ook andere doelgroepen aanspreken. Door middel van educatie en presentatie van uw verhalen en collecties, betrekt u deze doelgroepen bij de vereniging.

De zesde en laatste module van ons Handboek Historische Verenigingen, ‘De vereniging in de omgeving’ gaat in op de plaats van een historische vereniging in de gemeenschap. Als historische vereniging kunt u veel betekenen voor uw omgeving, – u bent immers bezig met de lokale geschiedenis – maar op welke manier dan? Dit bespreken we in deze module. Daarnaast gaan we in op de belangrijke relatie tussen uw vereniging en de gemeente en het proces van een subsidieaanvraag en op het werven van nieuwe vrijwilligers.

Download nu de zesde module ‘De vereniging in de omgeving’, bekijk de animatie en bekijk de verdiepingspagina!

Handboek Historische Verenigingen
De Gelderse historische verenigingen hebben een belangrijk aandeel in de Gelderse geschiedschrijving. Lokaal en regionaal onderzoek en het betrekken van de inwoners staan daarbij centraal. Om deze basis te versterken gaat Erfgoed Gelderland binnen het Verhaal van Gelderland de historische verenigingen extra ondersteuning bieden door middel van het handboek en persoonlijke begeleiding. Van het werven van nieuwe bestuursleden en vrijwilligers, tot het bereiken van een breder en jonger publiek en van herpositionering en digitalisering tot presentatievormen.

Het handboek voor historische verenigingen is mede mogelijk gemaakt door ToonWorkz. Verhaal van Gelderland is een initiatief van Erfgoed Gelderland, de Radboud Universiteit, de Gelderland Bibliotheek en Omroep Gelderland. Het wordt mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.

Voor meer informatie over het handboek voor historische verenigingen kunt u contact opnemen met Lian van der Zon.