Kunt u ook extra vrijwilligers gebruiken?

Het persbericht ‘Help het museum in de buurt heropenen’ is de afgelopen dagen breed opgepakt door zowel lokale als regionale media. Erfgoed Gelderland deed in het bericht een beroep op Gelderlanders die zich in coronatijd willen inzetten voor een museum of monument in de buurt. De eerste geïnteresseerden hebben zich al gemeld.

Eerste vrijwilligers geplaatst
Erfgoedvrijwilliger koppelt betrokken burgers die zich aanmelden aan een erfgoedorganisatie bij hen in de buurt. De afgelopen dagen zijn daardoor al een aantal van onze leden geholpen met nieuwe vrijwilligers.

Ook op zoek naar vrijwilligers?
Heeft u op het moment ook behoefte aan extra helpende handen? Laat het ons weten via info@erfgoedvrijwilliger.nl. U kunt ook gratis een vacature plaatsen via erfgoedvrijwilliger.nl/vacature-toevoegen om nog concreter te werven op taken waar u behoefte aan heeft.

Behulpzame reacties
De geïnteresseerden dragen erfgoedorganisaties in Gelderland een warm hart toe. Zij vinden het belangrijk dat musea en monumenten toegankelijk blijven voor publiek, ook in tijden van corona. Een greep uit de reacties: “Ik wil een bijdrage leveren aan de opstartfase tijdens de coronacrisis”, “Ik zet me graag in!” en “Ik zou wel op een of andere manier behulpzaam willen zijn”.

Afbeelding: Erfgoedvrijwilliger bij Erve Eme (Fotograaf: Edwin van de Graaf)