Koppeling mijnGelderland en CollectieGelderland

De websites mijnGelderland en CollectieGelderland zijn onlangs op een unieke manier met elkaar verbonden. Collectiestukken op CollectieGelderland.nl worden nu automatisch gekoppeld aan de verhalen op ons publieksplatform mijnGelderland.

mijnGelderland en CollectieGelderland
Op mijnGelderland vertellen we het verhaal van de erfgoedorganisaties in Gelderland met informatieve verhalen, getuigenverslagen, beschrijvingen van tradities en ander immaterieel erfgoed. Maar ook door aandacht te besteden aan alle activiteiten die erfgoedinstellingen organiseren en door het beschrijven van alle erfgoedinstellingen in Gelderland. Op CollectieGelderland tonen we duizenden objecten van meer dan vijftig deelnemers. Die objecten zijn vaak een mooie illustratie bij een verhaal op mijnGelderland.

Verbinding verhalen en objecten
Door het verbinden van mijnGelderland en CollectieGelderland, zijn de collectiestukken nu ook te vinden bij de verhalen. Leest u bijvoorbeeld het verhaal over Giacomo Martina ‘Een terazzobedrijf in Zutphen’, dan vindt u onder dat verhaal het kopje ‘Verwante collectiestukken’. Door een zoekterm op te geven voor CollectieGelderland, verbindt de redactie van mijnGelderland het verhaal met 16 relevante (en soms minder relevante) objecten. Deze worden op basis van de zoekterm automatisch opgehaald uit de collecties op CollectieGelderland.nl. Een mooie context bij het verhaal, én extra verkeer naar de website CollectieGelderland.nl.

Wilt u ook een verhaal op mijnGelderland plaatsen en verbinden met collectie op CollectieGelderland? Neem dan contact op met Elmar van de Ree of Henriette Kosse. Uw collectie tonen op CollectieGelderland? Neem dan contact op met Dirk Janse of Tim Stapel.