Het juiste loket II

Bijeenkomst voor historische verenigingen

Op woensdagmiddag 11 juli organiseert Erfgoed Gelderland samen met de provincie Gelderland een bijeenkomst voor historische verenigingen: ‘het juiste loket II’.

Na de enthousiast ontvangen bijeenkomst ‘het juiste loket I’ op 22 november, bericht de provincie u graag over het verloop en de mogelijkheden binnen de subsidieregeling ‘het Verhaal van Gelderland’. Daarbij zullen we tips en ervaringen delen.

Sommige historische verenigingen zijn nog onzeker over de nieuwe wet Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG) en ongerust aangaande de strubbelingen over auteurs- en beeldrecht die recent in het nieuws waren. Hanno Lans van CopyClear beantwoordt uw vragen en we geven u handvatten mee.

Er zijn veel nieuwe ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en er is ruimte voor uitgebreide begeleiding. Bovendien zijn er allerlei initiatieven waar u profijt of plezier van kunt hebben. We vertellen u er tijdens de bijeenkomst meer over.

PROGRAMMA

14.00 uur: inloop
14.10 uur: welkom & inleiding
14.15 uur: start programma
• Kansen: Dimitra Hierck (provincie Gelderland) blikt terug en kijkt vooruit op de subsidieregeling voor leden van de coöperatie Erfgoed Gelderland
• Ervaringen: Cecile Hulshof en René Spekschoor van Oudheidkundige Vereniging Zuwent
• Kansen: Begeleidingstraject
• Kansen: Initiatieven
15.20 uur: pauze
15.35 uur: vervolg programma
• Ontwikkelingen: Hanno Lans (CopyClear) over AVG & Auteursrechten (bereid uw vragen voor!)
• Ontwikkelingen: Digitalisering van tijdschriften in de praktijk
16.55 uur: afsluiting

Locatie

Westervoortsedijk 67-D, 6827 AT Arnhem

Entree
Leden: gratis
Niet-leden: €7,50

Erfgoed Gelderland adviseert en ondersteunt het Gelderse erfgoedveld in opdracht van de provincie Gelderland. U kunt met uw vragen altijd bij ons terecht. Deze bijeenkomst is voor de leden van coöperatie Erfgoed Gelderland gratis toegankelijk. Aan niet-leden vragen wij een bijdrage van €7,50 voor organisatiekosten.

Aanmelden
Leden: u kunt zich gratis aanmelden via info@erfgoedgelderland.nl
Niet-leden: u kunt uw ticket voor deze middag hier bestellen, waarmee u meteen bent aangemeld
Weet u niet zeker of uw organisatie lid is, of is uw lidmaatschap in aanvraag, neem dan gerust contact op met Jette Janssen voor inlichtingen.