Inventarisatie herdenkingsactiviteiten 2019-2020

Gelderland herdenkt in 2019 vijfenzeventig jaar Market Garden en in 2020 vijfenzeventig jaar Rijnlandoffensief, bevrijding en driekwart eeuw vrede en vrijheid.
De (inter)nationale reisindustrie is al begonnen met de voorbereidingen van speciale arrangementen en tours. Om hen tijdig te informeren en in 2019 en 2020 naar Gelderland te laten komen, wil WO2GLD (Stichting Versterking Herinnering WO2 Gelderland)  zo veel mogelijk herdenkingsactiviteiten in Gelderland in kaart brengen. Bovendien helpt een overzicht van alle plannen om het programma op elkaar af te stemmen, waar mogelijk de samenwerking te zoeken en gezamenlijk op te trekken richting de bijzondere kroonjaren.

Heeft u al ideeën of plannen? Dan kunt u deze doorgeven door voor 16 juni deze vragenlijst zo volledig mogelijk in te vullen. Het invoeren van een activiteit neemt 5-10 minuten in beslag. Bij vragen of onduidelijkheden kunt u contact opnemen met Wouter Daemen, projectcoördinator WO2GLD.

Deze inventarisatie is een initiatief van samenwerkende partijen rondom de Tweede Wereldoorlog in Gelderland en wordt uitgevoerd door WO2GLD (Stichting Versterking Herinnering WO2 Gelderland), in nauwe samenwerking met RBT KAN, Omroep Gelderland en de Stichting Liberation Route Europe.