Innovatie Musea Ede geeft vervolg aan Digitaal Tafelen

Sinds enige tijd staat er in de hal van de afdeling Burgerzaken in Ede een digitale tafel. Met deze tafel kunnen  bezoekers het erfgoed van Ede te bekijken. Alle verhalen uit de kennisbank van Ede zijn via de multitouchtafel te vinden in de app Ede op de Kaart.  Ook is er oud kaartmateriaal te bekijken en kunnen kinderen een geschiedenisquiz spelen via de app Hizzquiz. Zo maakt de gemeente Ede van wachten op je paspoort of rijbewijs een beleving.

De multitouchtafel is onderdeel van het project Innovatie Musea Ede (2018-2022). Innovatieve Musea Ede (IME) is een samenwerking tussen Museum Overleg Ede (MOE) en Erfgoed Gelderland. IME geeft een het vervolg aan het succesvol verlopen project Digitaal Tafelen. Met Digitaal Tafelen is er op een innovatieve manier meer bekendheid geven aan het erfgoed van Ede. Via zeven multitouchtafels en een achtste rondreistafel kan het publiek meer te weten komen over de geschiedenis van Ede.

Het doel van het nieuwe project IME is het verder verdiepen en ontwikkelen van Digitaal Tafelen. Dit gebeurt door de apps van de multitouchtafels te optimaliseren, maar ook door nieuwe apps te ontwikkelen. Zo wordt er voor verschillende Edese musea een i-beaconstraject ontwikkeld. Hiermee kunnen bezoekers via hun smartphone extra informatie over de objecten in het museum krijgen in de vorm van tekst, foto’s en filmpjes. Erfgoed Gelderland coördineert de activiteiten van het project IME.

Lees meer hierover op onze projectpagina.