Ieders Museum: toekenningen stimuleringsregeling

In de vijfde ronde van de stimuleringsregeling Ieders Museum zijn vier aanvragen gehonoreerd. Het gaat hierbij om het Poppenspelmuseum in Vorchten, Stadsmuseum Doetinchem, Museumpark Orientalis en Flipje en Streekmuseum Tiel voor bij elkaar ruim € 15.000.

Het Poppenspelmuseum vergroot met de aanvraag haar aanbod voor blinden en slechtzienden. Zij maken een speciaal orgel in samenwerking met de Christelijke Bibliotheek voor blinden en slechtzienden.

Het Stadsmuseum Doetinchem biedt voor gezinnen met jonge kinderen een kabouterwandeling aan door de stad en het kasteelpark in samenwerking met kasteel De Slangenburg.

Museumpark Orientalis presenteert rond de kerstdagen het grootste kerstdiorama van Europa. Voor ouderen die slecht ter been zijn organiseren zij naast de reguliere openstelling bijeenkomsten waarbij ouderen in alle rust het diorama kunnen bekijken. Orientalis werkt hiervoor samen met Pluryn en zorgcentrum De Waalboog.

Flipje en Streekmuseum Tiel organiseert samen het Regionaal Archief Rivierenland, een groot aantal culturele partners, de gemeente en scholen voor VSO en VMBO onderwijs een actief programma rond ‘Tiel, 75 jaar vrijheid’. Als blijvend resultaat van dit interactieve programma worden de fietstunnels van rotonde De Berenkuil beschilderd rond dit thema.

Data deadlines stimuleringsregeling Ieders Museum in 2020

In 2020 zijn er opnieuw vijf rondes in de stimuleringsregeling. Voor het indienen van een aanvraag binnen de stimuleringsregeling van Ieders Museum in 2020 zijn de volgende data vastgesteld:

1e ronde woensdag 5 februari 2020 om 17:00 uur
2e ronde woensdag 1 april 2020 om 17:00 uur
3e ronde woensdag 27 mei 2020 om 17:00 uur
4e ronde woensdag 9 september 2019 om 17:00 uur
5e ronde woensdag 11 november 2019 om 17:00 uur

Afbeeldingen van links naar rechts: Poppenspelmuseum © Olga Spekman, CC BY 4.0, Stadsmuseum Doetinchem, Museumpark Orientalis door Ziko – Eigen werk, CC BY-SA 3.0, Flipje viert feest