IDeefabriek Achterhoek ondersteunt 50e idee

Logo IDeefabriek Achterhoek

De Achterhoek bruist van de ideeën. De IDeefabriek Achterhoek biedt deze inspirerende ideeën en activiteiten ondersteuning door middel van professioneel advies en indien mogelijk financiële stimuleringsbijdragen. Sinds 2014, het moment dat Erfgoed Gelderland en Cultuurmij Oost de IDeefabriek gingen bemannen, zijn er veel aanvragen en ideeën binnengestroomd. Afgelopen week beloonde de IDeefabriek Achterhoek het 50e goede idee.

KunstOER

Het 50e project dat de IDeefabriek Achterhoek helpt is KunstOER, een kunstroute rond Winterswijk in het Pinksterweekend 2016 op acht verschillende locaties, waaronder Villa Mondriaan. De IDeefabriek juicht de samenwerking tussen de scholen, musea en boerderijen toe en hoopt dat het project een groot publiek bereikt.

Unieke kwaliteiten

De IDeefabriek Achterhoek wil mensen bewust maken van het bijzondere in hun omgeving. Dit doen we door het stimuleren van interessante cross-overs, bijvoorbeeld door geschiedenis te koppelen aan kunst. Vooral kleine en middelgrote lokale en regionale initiatieven zijn welkom om een aanvraag voor advies of ondersteuning te doen. Het motto daarbij: samen versterken de Achterhoekers de unieke kwaliteiten van de regio.

Een idee?

Wilt u meer weten over het opstellen van een projectplan en een begroting, bent u op zoek naar een perslijst of wilt u in aanraking komen met andere projecten uit de Achterhoek? Bezoek dan de website www.ideefabriek.eu/achterhoek. De IDeefabriek is ook te volgen op Twitter, Facebook en LinkedIn.

Op naar de 100?

De IDeefabriek zal in 2016 initiatieven blijven ondersteunen. Zij is daarbij nog op zoek naar partners en sponsoren die de doelstellingen en de activiteiten van de IDeefabriek promotioneel en financieel willen bijstaan. De provincie Gelderland en de Feestfabriek AKG droegen eerder al bij.

IDeefabriek Achterhoek is een samenwerking van Cultuurmij Oost en Erfgoed Gelderland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.