Honoreringen vierde ronde Ieders Museum en deadline vijfde ronde

Het Afrika Museum (Museum voor Wereldculturen) in Berg en Dal, Huis Sevenaer in Zevenaar en het WO2 & Vliegeniersmuseum in Fort Vuren zagen hun aanvragen in de vierde ronde van de stimuleringsregeling van Ieders Museum gehonoreerd.

Het Afrika Museum vroeg aan voor een vernieuwend lesprogramma voor MBO studenten bij het project ‘Kiezen voor kleding’ bij de tentoonstelling ‘Fashion Cities Afrika’. Studenten van de opleiding Detailhandel van ROC Nijmegen bezoeken de tentoonstelling, nemen deel aan workshops en krijgen schoolopdrachten binnen dit project. Insteek van het museum en het ROC is om na deze pilot vaker te gaan samenwerken. Het museum ontving bijna €2.600 van Ieders Museum.

Huis Sevenaer is een prachtig landgoed tegen de stadskern van Zevenaar. Het landgoed gaat geleidelijk aan steeds meer open voor publiek. In samenwerking met Kunstwerk Liemers, de culturele hotspot in het nieuwe Hal12, gaat Huis Sevenaer stadwandelingen aanbieden voor groepen en individuele bezoekers rond de burcht van Zevenaar en Huis Sevenaer. Zij gaan dit wel analoog als digitaal realiseren. Het plan maakt deel uit van een scala aan initiatieven, van eetlokaal, B&B, tot biologische moestuin met landgoedwinkel van Huis Sevenaer om het landgoed verder op de kaart te zetten. Huis Sevenaer ontving €5.000 voor het project.

EGVL (Eerbetoon Geallieerde Vliegers Lingewaal) die het WO2 & Vliegeniersmuseum in Fort Vuren exploiteert deed een aanvraag voor het realiseren van een educatieve audio/belevingstour voor individuele bezoekers en kinderen. Jeugdatelier Gorinchem is de niet-museale partner in deze aanvraag. Het museum verbeterd op deze wijze haar publiekspresentatie en ontving hiervoor €2.700.

Vijfde ronde

De laatste en vijfde ronde binnen de pijler stimuleringsregeling van Ieders Museum sluit op woensdag 13 november om 17:00 uur. Heeft een plan om de publieksbegeleiding in uw museum te verbeteren? Neem contact op met Else Gootjes of Ben Bregman van Erfgoed Gelderland om uw potentiële aanvraag voor te bespreken.

Beoordelingscommissie

Met het vertrek van Ingrid Gerritsen was de plek vanuit Erfgoed Gelderland binnen de beoordelingscommissie Ieders Museum vacant gekomen. We hebben naar een nieuwe kandidaat gezocht en deze gevonden in de persoon van Roel Kramer. De commissie bestaat nu uit: Dolly Verhoeven (voorzitter), Roel Kramer (Erfgoed Gelderland), Önder Gürses (Spectrum), Miranda Siemelink (Cultuur Oost) en Elsbeth Rozenboom.