Herplaatsen BKR kunstcollectie

De gemeente Ermelo heeft Erfgoed Gelderland gevraagd hen te ondersteunen in het herplaatsingstraject van de BKR kunstcollectie. Tussen 1957 en 1987 heeft de gemeente een grote kunstcollectie opgebouwd, met onder andere schilderijen en aquarellen. De gemeente heeft een zorgplicht voor deze collectie, maar binnen de organisatie is de ruimte die hiervoor vereist is, niet voldoende aanwezig. Daarom is er besloten een deel van de collectie te herplaatsen. Collega Kelly Witteveen van Collectiewacht is hiermee samen met een beleidsmedewerker van de gemeente aan de slag gegaan.

Een werkgroep heeft alle werken geïnventariseerd. Een deel van de collectie blijft in het bezit van de gemeente. Sommige werken zijn geschonken aan musea uit de omgeving en een deel is terug naar de kunstenaar of naar zijn of haar erfgenamen. De overgebleven werken worden nu aangeboden op een veiling. De opbrengst van de veiling komt ten goede aan het beheer en behoud van de collectie die in het bezit blijft van de gemeente.

Bent u geïnteresseerd in de werken? Kijk dan op veilingenvankunst.nl. Zondag 25 maart start de veiling en zondag 15 april loopt deze ten einde.

Titel kunstwerk: Onbekend
Kunstenaar: Hendrik Verburg