Help mee met het eerste grensoverschrijdende Gelderse stripboek!

Na Zeeland en Brabant krijgt de provincie Gelderland een eigen historisch stripboek. Een grensoverschrijdend stripboek, want de Gelderse geschiedenis gaat aan de huidige provinciegrenzen voorbij. De oorsprong van de huidige provincie Gelderland ligt namelijk in het Duitse plaatsje Geldern. Het project Grenzeloos Gelre brengt deze gemeenschappelijke geschiedenis tot leven in een stripverhaal.

Helpt u mee?

Om het stripboek te realiseren heeft het projectteam van Grenzeloos Gelre uw hulp nodig. Vindt u ook dat het Gelderse stripboek er moet komen? Doneer dan een klein of groot bedrag aan Grenzeloos Gelre. Op Voor de Kunst leest u hoe u kunt bijdragen aan dit prachtige initiatief

Grenzeloos Gelre 

Het project is een samenwerking tussen Stichting Cultuur- en ErfgoedLab, Kloster Graefenthal, Geldersch Landschap en Kasteelen, Omroep Gelderland, Erfgoed Gelderland, Historischer Verein für Geldern und Umgegend en Historische Vereniging Zutphen. Met een stripverhaal, innovatief lespakket en uitdagende activiteiten maken zij het Gelderse grensoverschrijdende verhaal bekend bij jong en oud.

Een sprookjesachtige geschiedenis

Het hertogdom Gelre is ontstaan op een plek waar ooit een bloeddorstige draak leefde. Twee dappere ridders versloegen het beest en stichtten een kasteel. Het kasteel noemden zij Gelre. In de eeuwen daarna groeide het grondgebied van Gelre. Op haar hoogtepunt strekte het hertogdom zich uit van Nieuwstadt bij Limburg tot aan de Nederlandse Waddenzee. Zo’n geweldig verhaal: dat moet in een stripalbum!

Voor meer informatie klik hier.