Handleiding Wikimedia beschikbaar

In het kader van het project ‘Wikipedian in Residence in Gelderland’ is een handleiding werken met Wikimedia voor medewerkers van erfgoedinstellingen opgesteld. De handleiding gaat in op het werken met Wikipedia, de wereldwijde internetencyclopedie, Wikimedia Commons, de vrije mediabank, en Wikidata, de kennisbank van Wikipedia. Het document besteedt ook aandacht aan auteursrechten en het gebruik van Creative Commons licenties. De handleiding kan dienen als introductie bij eerste stappen op de verschillende Wiki-platforms maar ook als naslagwerk als je wil weten hoe iets ook alweer zat. Je kunt een PDF van de handleiding downloaden via Wikimedia Commons.

Met deze handleiding willen we het medewerkers van erfgoedinstellingen mogelijk maken om zelfstandig aan de slag te gaan met Wikimedia. De handleiding is vrijgegeven onder een Creative Commons licentie, dit houdt in dat hij vrij gedeeld en bewerkt mag worden. Dus deel hem vooral met geïnteresseerden in je eigen organisatie!

Heb je opmerkingen n.a.v. de handleiding, mis je bepaalde zaken, zie je een foutje of vind je onderdelen onduidelijk? Laat het weten aan Wikipedian in Residence Michelle van Lanschot zodat we samen de handleiding verder kunnen verbeteren!

Foto: Peter Merholz, Macintosh user manual – chapter 5, CC-BY-SA via flickr.com (https://flic.kr/p/2US93f)