HAN studenten weer aan de slag met erfgoedvraagstukken

Zo’n 60 studenten van de opleiding Communicatie en Multimedia Design zijn van start gegaan met opdrachten uit onze achterban.

De studenten bedenken innovatieve en interactieve oplossingen voor vragen uit het erfgoedveld. De komende weken gaan de studenten hun ideeën verder uitwerken en presenteren aan de opdrachtgevers. Studenten druppelen iedere week ons pand binnen voor vragen. De opdrachtgevers worden bestookt met mails uit diverse hoeken. De studenten werken aan opdrachten van Gemeente Zutphen, Mijn Gelderland,  WikiMedia, Stichting WO2GLD en het Verhaal van Gelderland. De groepjes kunnen zelf kiezen welke opdracht ze interessant vinden om uit te werken. Maar het doel is om iets te bedenken waardoor het erfgoed op een vernieuwende manier bij het publiek onder de aandacht wordt gebracht. Opvallend veel studenten hebben gekozen voor WO2GLD, Wouter (projectleider namens Erfgoed Gelderland) ontving de studenten allemaal tegelijk om ze te voorzien van de nodige informatie. We hebben al veel belovende concepten gehoord, we zijn benieuwd naar het vervolg!

We werken al een aantal jaren samen met de opleiding. Meer weten hierover of een keer zelf een opdracht inleveren: http://ow.ly/s2Lk30gkDbn.