Nomineer uw favoriete erfgoedproject voor de Gouden Gelderse Roos Erfgoedprijs.

De Gouden Gelderse Roos is een tweejaarlijkse erfgoedprijs van Erfgoed Gelderland. Met de prijs biedt Erfgoed Gelderland een podium  voor inspirerende erfgoedprojecten over de geschiedenis van Gelderland.  De Gouden Gelderse Roos betrekt een groot publiek bij het erfgoedveld en zet de vele vrijwilligers in het zonnetje. Er worden twee Gouden Gelderse Rozen uitgereikt: de Gouden Gelderse Roos Publieksprijs en de Gouden Gelderse Roos Juryprijs. Openingsdatum voor het nomineren van projecten voor beide prijzen is zaterdag 1 juni 2019.

Kent u een erfgoedproject waarin het Gelderse erfgoed en het verhaal van de Gelderlander centraal staan? Of organiseert u zelf een erfgoedproject met impact? Houd dan onze speciale pagina over de Gouden Gelderse Roos in de gaten. Binnenkort is hier het nominatieformulier beschikbaar!  We zoeken projecten voor een breed publiek met een samenwerking tussen verschillende partijen. Inzet van vrijwilligers, innovatie en een voorbeeldfunctie zijn ook belangrijke criteria. Iedereen kan projecten nomineren, die voldoen aan de criteria. Meer informatie vindt u op onze website.

De uitreiking van de Gouden Gelderse Roos Erfgoedprijs zal plaatsvinden op de Gelderse Landdag op 15 november 2019 in de Lindenberg in Nijmegen.