Gezocht: creatieve filmteams voor webvideo’s Erfgoedfestival Gelderland

Voor het Erfgoedfestival zoekt Erfgoed Gelderland filmmakers die het leuk vinden om korte webvideo’s te maken. Het zijn makers die zich op de achtergrond opstellen, een mooi interview kunnen afnemen en binnen relatief korte tijd hun materiaal schieten. Daarnaast nodigen we makers uit zelf met een voorstel voor de vorm te komen: animaties en stopmotion mogen ook.

Erfgoedfestival Gelderland
In oktober 2020 organiseren wij het Erfgoedfestival. Centraal staan die maand de residenties van tien bekende Nederlandse artiesten bij tien bijzondere erfgoedlocaties in de provincie Gelderland. Denk aan musea, kastelen en archieven.

De opdracht
Volg de betreffende kunstenaar en maak daar drie webvideo’s (ca. een halve minuut) van. Toon niet alleen de artiest aan het werk, maar laat hem of haar ook aan het woord en breng de locatie mooi in beeld. Een creatieve making of dus. Geschoten in, zeg, twee uur tijd waarbij je jouw onderwerp ongestoord aan het werk laat – met uitzondering van een interview van een half uur.
Het eindresultaat zal te zien zijn op onze website, op social media en via andere uitingen ter promotie van het festival. Ondanks dat het festival in Gelderland is, hebben we heel Nederland als potentieel publiek.

Wij vragen
De vaardigheid om:

  • Op de achtergrond te blijven
  • Een gedegen interview af te nemen
  • (Deels) zelfstandig de opnames te produceren
  • Creatief om te gaan met de opdracht
  • Binnen korte tijd mooie beelden te schieten
  • Inventiviteit in de montagekamer

Wij bieden
De vergoeding die we ervoor gereserveerd hebben bedraagt per artiest (dus 3 korte video’s op 1 dagdeel geschoten) € 1500 (excl. btw).

Reageren
Zou je hier graag aan mee willen werken? Reageer dan met een representatief portfolio en een (korte) motivatie. Stuur je reactie vóór 31 maart naar Mijke Pol. Ook voor eventuele vragen kun je contact met haar opnemen.