Top drie voor Gouden Gelderse Roos 2019 publieks- en juryprijs bekend!

Op 2 oktober presenteerden tien genomineerden voor de Gouden Gelderse Roos juryprijs hun projecten in een korte pitch aan de jury. Na deze pitches zijn nog drie projecten in de race voor de juryprijs. De stemperiode voor de Gouden Gelderse Roos publieksprijs sloot op 4 oktober. Ook hier maken nog drie projecten kans op de prijs.

Top drie juryprijs
De jury, bestaande uit gedeputeerde Peter Drenth (vertegenwoordigd door Petra Heeren), Peter Deurloo, Ella Kok-Majewska, Patrick Timmermans en Marc Wingens, was onder de indruk van de korte presentaties en het enthousiasme en de bevlogenheid van de erfgoedorganisaties. De keuze was moeilijk, maar uiteindelijk is de jury tot een top drie gekomen. Hieronder in alfabetische volgorde:

  • Museumwoningen Arnhem – Volkshuisvesting Arnhem
  • Natuurpark Kronenkamp – Stichting Natuurpark Kronenkamp Neede
  • Sky  of Hope WO2 & Vliegeniersmuseum – Stichting EGVL Vuren

Top drie publieksprijs
Tijdens de stemperiode van ruim twee maanden voor de Gouden Gelderse Roos publieksprijs zijn er 5156 unieke stemmen uitgebracht. Het aantal stemmen per ingezonden project is op 23 september voor de laatste keer op de website van Erfgoed Gelderland gepubliceerd. Sindsdien is er nog volop gestemd. Het is dus nog spannend wie de uiteindelijke prijswinnaar is! Hieronder de drie projecten die doorgaan voor de publieksprijs in alfabetische volgorde:

  • Grote Werken, de historie van Maas en Waal komt tot leven – Agora Theater Druten
  • Natuurpark Kronenkamp – Stichting Natuurpark Kronenkamp Neede
  • Vischafslag Harderwijk – Stichting Vischafslag Harderwijk

Prijsuitreiking tijdens Gelderse Landdag
De prijzen bestaan uit een geldbedrag van €1000,- en een fysieke prijs, die de winnaar mag behouden en uitdragen. De prijsuitreiking van de Gelderse Rozen vindt plaats tijdens de Gelderse Landdag op 15 november in Theater De Lindenberg in Nijmegen. Wilt u de Gelderse Landdag en de prijsuitreiking bijwonen, kijk dan op gelderselanddag.nl.

De Gouden Gelderse Roos is er voor erfgoedprojecten en activiteiten met impact!
Erfgoed Gelderland staat voor Samen Verleden Toekomst Geven. Om dit kracht bij te zetten stelt Erfgoed Gelderland vanaf 2017 een tweejaarlijkse erfgoedprijs in: de Gouden Gelderse Roos. Het doel van de prijs is een podium bieden voor inspirerende erfgoedprojecten met betrekking tot de geschiedenis van Gelderland.