Tournee WO2-café van start

De WO2-cafés zijn tot nader order afgelast 

Op 5 maart is de tournee van WO2-cafés in Gelderse bibliotheken van start gegaan in Ede. In het WO2-café kunnen Gelderlanders hun verhalen en herinneringen over de Tweede Wereldoorlog delen. Na een plenaire opening onder leiding van Omroep Gelderland-presentator Erik van der Pol, ging het café echt van start en kwamen de eerste bijzondere objecten en verhalen binnen.

Bijzonder objecten en verhalen

Hoogtepunten waren een parachute die bij de luchtlandingen op de Ginkelse Heide werd gebruikt en een zelfgemaakt spottend poppetje dat Seyss-Inquart voorstelt. Daarnaast deelden aanwezigen al vele mooie verhalen. Deze verhalen krijgen binnenkort een plek op mijnGelderland.nl, het verhalenplatform van Erfgoed Gelderland. Ook konden bezoekers de VR tank-experience uitproberen of de tentoonstelling ‘Ede bevrijd! Een Canadese zomer’ bekijken.

WO2-cafés

De WO2-cafés worden georganiseerd door Erfgoed Gelderland, Rijnbrink en Omroep Gelderland. De reeks WO2-cafés duurt nog tot en met 15 april. Heeft u zelf een mooi oorlogs- of bevrijdingsverhaal dat u wilt delen? Of heeft u bijzondere foto’s, documenten of voorwerpen over de Tweede Wereldoorlog? Kom dan naar het WO2-café in uw bibliotheek. Op iedere locatie zijn historici en oorlogskenners aanwezig. Zij beoordelen de verhalen en objecten en geven informatie als u vragen heeft. De mooiste verhalen worden tijdens de WO2-cafés door Omroep Gelderland opgenomen en zijn terug te zien via de verschillende kanalen van Omroep Gelderland. De video’s worden ook gedeeld op mijnGelderland.

Op www.gelderlandherdenkt.nl/wo2-cafes vindt u meer informatie en een compleet overzicht van de data en locaties. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met collega Jelle van de Graaf.