Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed 2018 – Future Summit

‘Erfgoed verbindt, Europa inspireert’. Dat is het Nederlandse thema van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed 2018. Maar hoe kun je deelnemen aan het Europees Erfgoedjaar?

2018 is uitgeroepen door de Europese Commissie als het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. In het jaar worden allerlei activiteiten georganiseerd, en leren we meer over elkaars geschiedenis door ons erfgoed te benaderen vanuit de Europese context. Erfgoed verbindt: lokaal, regionaal en internationaal, maar zeker ook verschillende generaties!

Een van de evenementen die dit jaar plaatsvinden is de European Cultural Heritage Summit van Europa Nostra, die zal zijn van 18 tot en met 24 juni in Berlijn. Samen met de provincies Noord-Brabant en Overijssel en het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland organiseert Provincie Gelderland de Summit ‘The Future is Heritage’, of kort: Future Summit.

Future Summit

De Future Summit wordt georganiseerd voor en door studenten en young professionals uit de erfgoedsector, als evenement tijdens de European Cultural Heritage Summit. Met een Call for Proposals roepen we jongeren uit heel Europa op om samen met ons het programma vorm te geven. De te organiseren sessies kunnen allerlei vormen hebben, en we hopen op een zo breed en interactief programma als mogelijk.

In de sessies kunnen de volgende thema’s en vragen aan bod komen:
– Erfgoed: dynamisch of statisch?
– Erfgoed: nieuwe bestemmingen voor erfgoed
– Erfgoed: culturele diversiteit binnen erfgoed, en controversieel erfgoed
– Erfgoed: een middel of een doel op zichzelf?

In april kunnen voorstellen worden aangedragen, waarbij creativiteit wordt aangemoedigd! Ben je enthousiast geworden? Download dan hier de Call for Proposals, en schrijf je in. Heb je vragen, meld je dan bij Anne-Wil Maris of Francisca Priem, via info@erfgoedbrabant.nl, of bij Marc Wingens.