Europees Erfgoedjaar: update

De maand met het thema Religieus verleden loopt op zijn eind. Bekijk hier de maandelijkse campagnefilm van het Europees Erfgoedjaar, waarbij lokale gemeenschappen en kunstenaars samenwerken en nieuwe betekenis geven aan religieus erfgoed.

Bijeenkomst RheijnLand.Xperiences

December staat in het teken van het thema ‘Grenzeloos Erfgoed’. Op 6 december 2018 presenteren Erfgoed Gelderland, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de Hochschule Rhein-Waal de eerste resultaten van hun samenwerkingsproject met negen regionale Duitse en Nederlandse musea: Rheijnland.Xperiences.

Met RheijnlandXperiences maken we een verbindend verhaal voor de musea in de grensstreek om het museumbezoek over de grens te stimuleren. De regio Rijn-Waal is tenslotte één samenhangend gebied met sterke culturele en historische banden. Cruciaal voor het project is de inzet van een mobiele app, waarmee jongeren (14-25 jaar) worden uitgedaagd om leerling te worden van een mysterieuze handelaar, Sophia, die emoties, herinneringen en ideeën verzamelt rond kunstwerken en objecten in negen musea in de regio. Tijdens deze middag maken we u op het prachtige Kasteel Doorwerth deelgenoot van onze vorderingen én leermomenten in dit project. Lees hier meer!

Slotbijeenkomst

Op 11 december is de Slotbijeenkomst van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed 2018. Deze is van 15.00 – 19.00 uur (inclusief borrel) in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. De afsluiting is onderdeel van de grotere Europadag. Kijk hier voor meer info over de hele dag en meld u snel aan want er is maar beperkt plaats.