European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2020

In 2020 reikt Europa Nostra de European Heritage Awards / Europa Nostra Awards weer uit aan de beste projecten in het Europese erfgoedveld.

De European Heritage Awards / Europa Nostra Awards werden in 2002 door de Europese Commissie gelanceerd en zijn sindsdien door Europa Nostra georganiseerd. De Awards zijn bedoeld voor de beste Europese erfgoedprojecten op het gebied van erfgoedbehoud, management, onderzoek, onderwijs en communicatie. De prijzen brengen het cultureel erfgoed dichter bij het publiek en helpen erfgoed te zien als strategische instrument voor de Europese samenleving en economie.

De Awards belonen elk jaar maximaal dertig opmerkelijke erfgoedprestaties uit alle delen van Europa. Maximaal vier worden geselecteerd voor de Grand Prix en één ontvangt de Public Choice Award, gekozen in een online peiling. Alle winnaars ontvangen een certificaat en een plaquette. De winnaars van de Grand Prix ontvangen ook elk € 10.000. Daarnaast zullen in 2020 en 2021 uit de ingediende aanvragen twee speciale ILUCIDARE Awards worden toegekend.

Meer informatie en aanmelden: www.europeanheritageawards.eu

Deadline: 1 oktober 2019

Bekijk de video