Erfgoedvrijwilliger zet vrijwilligers in het zonnetje

Vrijwilligerswerk in de erfgoedsector is leuk en divers! Dat is de boodschap van de reeks filmpjes ‘Uit de praktijk’ binnen het project Erfgoedvrijwilliger. Deze maand spelen vrijwilligers Jan en Gerrie de hoofdrol in twee nieuwe filmpjes. Met de filmpjes zetten we vrijwilligers en hun werk in het zonnetje en inspireren we anderen om ook aan de slag te gaan als erfgoedvrijwilliger.

De vrijwilligers

Jan is vrijwilliger bij Erfgoed Gezocht en vertelt in zijn film over hoe verslavend zijn werk is. Gerrie registreert collecties voor Museum ’t Pakhuis omdat zij historische informatie wil overdragen aan nieuwe generaties. De films zijn gemaakt in een nieuw, fris format. De eerste film in de nieuwe stijl werd in augustus al gemaakt bij Erve Eme, met vrijwilligster Eline. Wilt u uw vrijwilliger ook in het zonnetje zetten? Neem dan contact met ons op.

Speelt u mee?

De eerstvolgende nieuwe film wordt geschoten op de Gelderse Landdag. U kunt daar zelf in meespelen door als bezoeker langs te gaan bij de ‘Babbelbox’. Of u meldt zich aan als vrijwilliger van de Landdag en werkt mee aan een filmpje over festivalvrijwilligerswerk achter de schermen. Zien we u daar?

In een nieuw jasje

Bij de lancering van erfgoedvrijwilliger.nl in 2018 had het project nog geen logo. Om vrijwilligerswerk goed in de markt te zetten is er een logo ontwikkeld. Het logo past in de huisstijl van Erfgoed Gelderland en laat de diversiteit van vrijwilligerswerk in de erfgoedsector zien. Het nieuwe logo is te zien in de films van Jan en Gerrie.