Erfgoedfestival 2020: zondag 11 oktober optredens van Farida Nabibaks en Roos Rebergen

Artiesten geïnspireerd door Gelderse erfgoedlocaties –

Danseres en choreograaf Farida Nabibaks deed inspiratie op in het monumentale Radio Kootwijk. De kennismaking raakte haar meer dan gedacht en resulteerde in pure poëzie, vertaald in dans, begeleid door een Gamelan orkest. Roos Rebergen dompelde zich onder in het Katholiek Documentatie Centrum. Daar schreef ze een nieuw nummer geïnspireerd door het leven van missionaris Jan van Engelen. Benieuwd naar de resultaten? Bekijk het online tijdens het Erfgoedfestival op 11 oktober om 12.00 uur via erfgoedfestival.nl, sociale media en Youtube. In het voorprogramma is het Gelderse talent, danser en choreograaf Ibrah Silas Jackson te zien.

Een mix van Gelderse talenten en gevestigde namen gingen deze zomer op ontdekkingstocht op bijzondere Gelderse erfgoedlocaties. Daar lieten zij zich, voor het Erfgoedfestival, inspireren tot het maken van nieuw werk, gebaseerd op het thema Oost/West. Zondag 27 september presenteerden de artiesten in Musis Arnhem hun resultaat tijdens de opening van het Erfgoedfestival, tevens aftrap van de Maand van de Geschiedenis.

Alle optredens tijdens de opening zijn live opgenomen en deze maand online te zien: elke woensdag om 14.30 uur een voorprogramma door een Gelders talent, elke zondag vanaf 12.00 uur het optreden van twee van de topartiesten.

Zondag 11 oktober staan Farida Nabibaks en Roos Rebergen op het programma met in het voorprogramma op woensdag 7 oktober: Ibrah Silas Jackson.

De eerdere optredens van het Erfgoedfestival kun je hier terugkijken: erfgoedfestival.nl/online

Het volledige programma vind je op erfgoedfestival.nl

Blijf op de hoogte
Niets missen van het Erfgoedfestival?  Volg het festival op je favoriete sociale mediakanalen en meld je aan voor de festivalnieuwsbrief erfgoedfestival.nl. Hier kun je ook aangeven of je meldingen wilt ontvangen als een artiest live gaat tijdens het festival.

Over het Erfgoedfestival
Het Erfgoedfestival is een initiatief van Erfgoed Gelderland en wordt ondersteund door de Provincie Gelderland. Dit is het zesde festival.

Foto:
Roos Rebergen in het Katholiek Documentatie Centrum – Foto: Erfgoedfestival
Farida Nabibaks – Foto: Rob van Oijen voor Erfgoedfestival
Ibrah Silas Jackson – Foto: Ed Biesta voor Erfgoedfestival