Artiesten Erfgoedfestival bekend

Ook voor het Erfgoedfestival 2020 onderzoeken we hoe we het ‘coronabestendig’ kunnen maken. Een groot onderdeel van het festival dit jaar is het volgen van het maakproces van tien artiesten via een grote online campagne. De voorbereidingen hiervoor gaan door zoals gepland. In hoeverre de residenties ook digitaal gaan plaatsvinden, moeten we nog even afwachten.

Eerste vijf artiesten bekend

Ondertussen zijn de eerste vijf artiesten van het Erfgoedfestival bekend. Cabaretier Micha Wertheim gaat naar museum Kröller-Müller, zanger Akwasi is gekoppeld aan het Afrikamuseum, muzikant Roos Rebergen – bekend van de band Roosbeef – gaat onderzoek doen in het Katholiek Documentatiecentrum, schrijver Jaap Robben duikt in de verhalen van het Grenslandmuseum en fotograaf Suzanne Liem maakt een fotoexpo op basis van een verblijf in Bronbeek.

Aanhaken?

Naast de residenties is er ook ruimte voor zogenaamde ‘Aanhakers’: vijftig leden van Erfgoed Gelderland, die iets doen met het thema van de Maand van de Geschiedenis: Oost/West. Deze leden worden nauw betrokken bij het festival en krijgen met een mooi verhaal een prominente plek op de website. Wilt u aanhaken met een programma rondom het thema Oost/West? Of hebt u ideeën over hoe u dat digitaal kunt doen? Stuur dan een mailtje naar info@erfgoedgelderland.nl met de vermelding ‘Aanhaken Erfgoedfestival’. Wij nemen dan contact met u op.

Wilt u meer weten over het festival? Lees dan hier verder.