Erfgoed Gelderland viert feest!

Na maanden voorbereiding was het afgelopen weekend eindelijk zo ver; op 9 december vierde Erfgoed Gelderland haar 60-jarige jubileum. We hebben onze leden opgeroepen om voor deze gelegenheid hun topstuk mee te nemen en deze tijdens een heus Gelders pop-up museum ten toon te stellen.

Gelredag

Voorafgaand aan het jubileumfeest vond van 10.00-12.00 uur de Gelredag plaats. In het kader van deze Gelredag, gepresenteerd door de Ridders van Gelre van Omroep Gelderland, was het pop-up museum van Erfgoed Gelderland toegankelijk voor het publiek. Het museum werd om 10.00 uur door Cécile geopend met haar jachthoorn. Ondanks het winterse weer kwamen bezoekers vanuit heel Gelderland een kijkje nemen in Fort Lent naar topstukken als het gouden zegel van Karel IV en een masker vervaardigd uit jerrycan. Bezoekers konden zelfs genieten van een smartlappenzanger die verhaalde over nasleep van de Nederlandse opstand in Zutphen na 1572 en de rondleiding door het fort was eveneens een groot succes!

Jubileum

Samen met onze leden en andere genodigden vierden we zaterdagmiddag, na afloop van de Gelredag, in besloten kring zestig jaar aan samenwerkingen en bijzondere initiatieven die tot stand zijn gekomen. Gasten konden genieten van de pop-up tentoonstelling en een rondleiding door het fort. Ook konden ze een clinic van Omdenken en een workshop filmpjes maken volgen of zichzelf, onder het mom van ‘wees je eigen topstuk’, laten fotograferen. Aan het eind van de middag was er tijd voor de uitreiking van de Gouden Gelderse Roos jury- en publieksprijs. Lees hier welke Gelderse projecten de prijs in ontvangst namen. De dag werd feestelijk afgesloten met een borrel en een toast op de toekomst. We bedanken een ieder voor zijn komst en onze leden voor hun bijdrage. Niet alleen aan het pop-up museum, maar vooral aan de afgelopen 60 jaar!

Heb je het eenmalige Gelderse museum gemist? Geen probleem, bekijk hieronder de compilatie en bekijk hier de foto’s van het jubileumfeest!
Willemijn Lambert was er de hele dag bij en tekende een dagverslag, dat vind je hier.