Erfgoed Gelderland verwelkomt Historische Vereniging Oud Wageningen als tweehonderdste lid!

Het tweehonderdste lid van de coöperatie Erfgoed Gelderland heeft zich aangemeld: Historische Vereniging Oud Wageningen! Op vrijdag 7 juni toog de directie van Erfgoed Gelderland naar De Casteelse Poort in Wageningen om de vereniging feestelijk welkom te heten met bloemen en taart. Met het tweehonderdste lid heeft de coöperatie, die in 2010 met 2 leden startte, een mooie mijlpaal bereikt.

Bestuursleden Jola Gerritsen, Ben van den Berg en Enrico van den Bogaard namen verrast de bloemen en taart in ontvangst. Directe aanleiding voor de vereniging om lid te worden van de coöperatie was de bijeenkomst Het Juiste Loket SPECIAL dat Erfgoed Gederland eerder dit jaar organiseerde. Deze stond in het teken van persbenadering en communicatie.  Van den Bogaard: ‘Het thema sloot precies aan op wat we op dat moment nodig hadden. Daarnaast zien we het belang van samenwerken binnen het netwerk dat de coöperatie biedt.’

De vereniging verwacht veel van kennisdeling binnen het netwerk en ziet uit naar ondersteuning bij verschillende ontwikkelingen die in gang zijn gezet, zoals digitalisering.

Historische Vereniging Oud Wageningen
De Historische Vereniging Oud Wageningen is opgericht in 1973 met als belangrijkste doelstellig het stimuleren en het doorgeven van de kennis van de geschiedenis, cultuur en archeologie van Wageningen. De vereniging geeft vier maal per jaar een tijdschrift uit, organiseert regelmatig lezingen en documenteert materiaal dat belangrijk is voor de geschiedenis van Wageningen.

Efgoed Gelderland
Erfgoed Gelderland werkt vanuit een hecht netwerk van 200 erfgoedorganisaties en draagt bij aan de versterking van het brede erfgoedveld door kennisdeling te stimuleren, in te spelen op trends en ontwikkelingen en bovenregionale en multidisciplinaire samenwerkingsprojecten te initiëren. Erfgoed Gelderland werkt voor en met de leden om samen verleden toekomst te geven.

Foto: Taart en bloemen voor tweehonderdste lid van coöperatie Erfgoed Gelderland – v.l.n.r.: Marc Wingens, Ben van den Berg, Jola Gerritsen en Enrico van den Bogaard – Jan Adelaar Fotografie