Erfgoed Gelderland ontwikkelt nieuwe e-learnings

Erfgoed Gelderland wil het erfgoedveld helpen (verder) te professionaliseren. Daarom zijn we onlangs gestart met een platform waarop we trainingen aanbieden voor professionals en vrijwilligers die werken met erfgoed. De trainingen bieden een laagdrempelige eerste kennismaking met uiteenlopende thema’s. De eerste basistrainingen zijn inmiddels aan het platform toegevoegd en gaan over vrijwilligersmanagement, fondsenwerving en de 10 schadefactoren.

Basiskennis voor de erfgoedsector
Het grootste struikelblok tijdens cursussen is het niveauverschil van de cursisten. De sterkste en de zwakste schakels in de groep voelen zich hierdoor niet altijd voldoende gehoord en erkend. “We willen met deze e-learnings een basiskennis bieden aan professionals en vrijwilligers uit het erfgoedveld, zodat zij, wanneer zij met elkaar om de tafel zitten, sneller de diepte in kunnen gaan, zonder te lang bezig te zijn met definities stellen”, vertelt Liesbeth Tonckens.

Hoe werkt het?
Het doorlopen van een training neemt ongeveer 30 tot 45 minuten in beslag. De trainingen bestaan uit verschillende soorten vragen, filmpjes en kennisschermen. Aan het eind van iedere training wordt de opgedane kennis getoetst aan de hand van tien vragen. Bij een score van 60% of hoger ontvangen de deelnemers een certificaat. Deelname aan de trainingen is gratis.

Op dit moment zijn er – zoals hierboven al genoemd – drie trainingen beschikbaar op het platform: vrijwilligersmanagement, fondsenwerving en de 10 schadefactoren. Erfgoed Gelderland blijft het aanbod van trainingen aanvullen en vernieuwen. Heeft u behoefte aan een training? Stuur dan een e-mail naar info@erfgoedgelderland.nl.

Kijk voor meer informatie op onze pagina over scholing en training. De trainingen bekijken? Ga naar erfgoed.experttraining.eu.