Erfgoed Brabant organiseert online erfgoedcollege over armoede

Op 17 december 2020 om 15.00 uur vindt het online erfgoedcollege over de rol van niet-overheidsinstellingen in armoedeverlichting plaats. Moderator Lema Salah gaat hierover in gesprek met promovenda Marleen Reichgelt en Ralf Embrechts, oprichter en ambassadeur van Quiet.

In Noord-Brabant, vanaf de zeventiende eeuw een arme provincie, begint onderwijs pas echt te toegankelijker te worden in de eerste helft van de twintigste eeuw. Dankzij de inspanningen van religieuzen is er eindelijk de mogelijkheid om door te leren. Marleen Reichgelt, promovenda aan de Radboud Universiteit Nijmegen en archivaris van het Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven, gaat in op de rol van kloosters en onderwijs.

Het Tilburgse initiatief Quiet zet zich sinds 2013 in voor mensen in armoedesituaties door onder andere te investeren in lokale netwerken. Ralf Embrechts, oprichter en ambassadeur van Quiet, vertelt over hun drie speerpunten: vertellen, verzachten en versterken om zo onder andere armoede onder Brabantse kinderen draaglijker te maken.

Meer informatie en aanmelden: erfgoedbrabantacademie.nl/agenda/erfgoedcollege-armoede-in-brabant