Erfgoed Brabant organiseert Erfgoedcollege Gender en geschiedschrijving

Op 25 november organiseert Erfgoed Brabant van 15:00 uur tot 16:30 uur een online Erfgoedcollege over Gender en geschiedschrijving. De geschiedschrijving kent nog veel onvertelde en onderbelichte verhalen. Zo ontbreken nog vaak de verhalen van vrouwen. Wat betekende en betekent gender voor je aan- of afwezigheid in de geschiedschrijving? En welk nieuwe perspectief bieden de onderbelichte verhalen van vrouwen op het verleden?

Het college start met drs. Susanne Neugebauer (archivaris van Atria). Zij vertelt over de rol van erfgoed (in de vorm van objecten en documenten) bij het bewaren en doorgeven van het gedachtengoed van de beweging rond het vrouwenkiesrecht en vrouwenemancipatie. Zij richt zich hierbij op de periode van het interbellum en de Tweede Wereldoorlog. Dr. Liesbeth Hoeven gaat meer specifiek in op het onderbelichte verhaal van vrouwen in de geschiedschrijving van Brabant.

Wilt u hierbij aanwezig zijn? Deelname kost 5 euro. Kijk voor meer informatie op erfgoedbrabantacademie.nl/agenda/erfgoedcollege-gender-en-geschiedschrijving of neem contact op met Erfgoed Brabant.