Eerste testversie VR-game Schatkamers van Gelderland binnenkort te spelen!

De ontwikkelingen rond het project Schatkamers van Gelderland, onderdeel van Verhaal van Gelderland, gaan hard. Vorige week vonden de liveaction opnames plaats voor de virtual reality-game ‘Schatkamers van Gelderland’. Naast de VR-game verschijnt ook een nieuwe 3D-module op Collectie Gelderland.

Opnames voor VR-game bij De Bastei en Het Nieuwe Kader
Afgelopen week zijn er opnames gemaakt met Daphne Niehoff (conservator) en enkele van haar collega’s van De Bastei. In de game blijkt namelijk dat er tientallen collectiestukken uit De Bastei en andere Gelderse musea zijn verdwenen. Spoiler: het loopt gelukkig allemaal goed af, maar daarvoor is wel de hulp van museumbezoekers nodig.

Daarnaast zijn er in de studio van Het Nieuwe Kader, het bureau waarmee we samenwerken voor Schatkamers, verschillende scènes opgenomen met behulp van een green screen. Het spel wordt aan de spelers geïntroduceerd middels de fictieve talkshow ‘Goedenavond Gelderland’, onder leiding van Annemarie Brüning (Vandaag de dag, Hart van Nederland). Professor Henry Lorens (gespeeld door Emile Jansen) is te gast om een oproep te doen aan bezoekers. Hij heeft namelijk dringend hulp nodig!

Testversie binnenkort in Pakhuis Ermelo
De game ‘Schatkamers van Gelderland’ kan straks op locatie gespeeld worden in een zogenaamde VR-booth. Deze gaat rondreizen door heel Gelderland. De eerste testversie van de game komt halverwege januari 2021 in Het Pakhuis Ermelo te staan. Naast museumbezoekers, gaan ook leerlingen van het Christelijk College Groevenbeek dan aan de slag met een schoolopdracht en testen de game. ‘Schatkamers van Gelderland’ ook als een van de eersten spelen? Wees welkom bij Het Pakhuis zodra de coronamaatregelen het weer toelaten.

Wilt u de VR-booth van ‘Schatkamers van Gelderland’ straks ook tijdelijk in uw museum plaatsen? Dan kunt u contact opnemen met Erik van Vliet.