Eerste opzet van de ‘Break-in Box’ getest!

Op dinsdag 9 april mochten enkele medewerkers van Erfgoed Gelderland de eerste opzet van de ‘Break-in Box’ van Novitas Heritage testen. Dit is een verdere uitwerking van het exemplaar dat in februari al werd gepresenteerd. Dat was het startsein voor het deelproject Educatie van Verhaal van Gelderland.

Testen

De medewerkers werden voor de spannende taak gezet om zowel te proberen alle puzzels op te lossen als verbeterpunten op te merken. Al gauw werden enkele spelers overmoedig en de andere wanhopig. Ze werkten zich door puzzels, keken verward naar replica’s van museumobjecten en trokken juichend de laatste vakjes open voor het laatste ultieme raadsel. Samen met Novitas Heritage werden de sterke en zwakke punten besproken voor de afrondende ontwikkeling van de teaser. De test van de ‘Break-in Box’ was een groot succes en werd enthousiast ontvangen door de spelende medewerkers. Na de laatste ‘finishing touches’ aan de teaser gaan we samen met Novitas Heritage aan de slag met de zes deelnemende musea aan de Escape Route.

Over de Break-in Box en Escape Route

In het kader van educatie, publieksbereik en innovatie gaan we samen met zes Gelderse musea en Novitas Heritage een unieke ‘Escape Route’ ontwikkelen. Bezoekers gaan op een uitdagende en spannende manier aan de slag met het Verhaal van Gelderland en de collectie van het museum. Een afgeleide van de ‘Escape route’ is de ‘Break-In Box’. Dit is een teaser op de ontwikkelingen die van start zijn gegaan. Aan de hand van uitdagende vraagstellingen, puzzels en materialen moeten bezoekers de kist zien te openen om het mysterie op te lossen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erik van Vliet en Ben Bregman.