Eerste inzendingen Gouden Gelderse Roos Erfgoedprijs

De eerste aanmeldingen voor de Gouden Gelderse Roos Erfgoedprijs zijn binnen. Erfgoed Gelderland zoekt nog meer Gelderse erfgoedprojecten om mee te dingen naar deze prijs voor inspirerende projecten over Gelders erfgoed. Via de website van Erfgoed Gelderland kunt u de genomineerde projecten bekijken en zelf projecten nomineren. Nomineren kan tot en met vrijdag 23 augustus 2019.

Inzendingen
De spits werd afgebeten door het Airborne Museum Hartenstein in Arnhem met het project ‘Nieuwe Zondagen’. Met informele (en vooral gezellige) ontmoetingszondagen voor senioren wil het museum eenzaamheid onder ouderen tegengaan. De tweede aanmelding was het project ‘Koffertje van Staring’ van Museum Staal. Met dit koffertje kunnen basisschoolleerlingen het land van dichter en landbouwkundige Staring ontdekken.

Kent u een erfgoedproject waarin het Gelderse erfgoed en het verhaal van de Gelderlander centraal staan? Of organiseert u zelf een erfgoedproject met impact? Nomineer dit project dan voor de Gouden Gelderse Roos Erfgoedprijs.

Gouden Gelderse Roos
De Gouden Gelderse Roos is een tweejaarlijkse erfgoedprijs van Erfgoed Gelderland voor inspirerende erfgoedprojecten over de geschiedenis van Gelderland. Er worden twee Gouden Gelderse Rozen uitgereikt: de Publieksprijs en de Juryprijs. Elke prijs bestaat uit een geldbedrag van € 1.000,- en een tastbare Gouden Geldrese Roos, die de winnaar mag houden en uitdragen.

Foto: Tingieterij ’t Oude Ambacht Alphen, Martijn van Zon