Eerste namen en programmaonderdelen Gelderse Landdag bekend

Op 15 november vindt de tweede Gelderse Landdag plaats in Theater De Lindenberg (Nijmegen). Het programma van de Gelderse Landdag is bijna rond. Alle programmering draait om het thema Oost/West. Onze hoofdgast houden we nog even geheim. Die naam volgt volgende maand. Maar dit is wat we al wel kunnen vertellen.

Andrea van Pol
Dagvoorzitter is presentator en redacteur Andrea van Pol. Andrea is onder andere bekend van het radioprogramma Opium. Ook presenteerde ze Vroege Vogels en Kunstuur. Van Pol combineert kritische vragen met veel humor. Zij ‘draagt’ de grote zaal tijdens de Landdag.

Johan Oosterman
Een van de keynotesprekers is hoogleraar Middelnederlandse letterkunde Johan Oosterman. Hij werkt als redacteur mee aan het boek Verhaal van Gelderland. Hij zal een wervelend college verzorgen over Gelre, zoals onze provincie tijdens de Middeleeuwen heette.

Podiumkunst
Wat gebeurt er als je erfgoed vertaalt naar de podiumkunsten? Dat gaan we laten zien in de grote zaal. We hebben professionele kunstenaars gevraagd geschiedenisscripties van studenten van de Radboud Universiteit te bewerken. Muzikanten, dansers en spokenword-artiesten geven een mini-performance. In de middag is er de gelegenheid om naar de studenten te luisteren. Zij presenteren hun scripties en vragen stellen mag.

Human Library
Erfgoed leeft. Dat laat de Human Library zien. Bij deze bibliotheek leen je levende boeken. Alle boeken gaan over het thema Oost/West. Zo kun je in gesprek gaan met een zwarte pietenactivist en een kind van een NSB’er.  Alle ‘boeken’ zullen zich de komende tijd voorstellen op onze social media.

En nog veel meer
Dit is nog maar een tipje. Want er zijn ook nog prachtige rondleidingen in het Valkhofkwartier, talloze minicolleges en in de middag is ook nog de prijsuitreiking van de Gouden Gelderse Roos. We lichten de komende tijd steeds meer onderdelen uit.

Wilt u graag komen? De ervaring leert dat de kaartverkoop snel gaat. Wij vinden het fijn om u persoonlijk uit te nodigen zodra de tickets gekocht kunnen worden. Laat uw naam en mailadres achter via info@gelderselanddag.nl en u hoort automatisch weer iets van ons!

Foto: Theater De Lindenberg: de grote zaal