Eerste erfgoededucatie-aanvraag vanuit Gelderland gehonoreerd

Het landelijk Fonds voor Cultuurparticipatie heeft de eerste Gelderse aanvraag voor Mediakunst- en erfgoededucatie gehonoreerd. De Muzehof, Centrum voor de kunsten in Zutphen en thuisbasis van Cultuur & School Zutphen en Lochem heeft een succesvolle aanvraag binnen deze regeling gedaan voor erfgoededucatie in haar werkgebied, de gemeenten Zutphen en Lochem. Het is een brede aanvraag geworden waarin lokale erfgoedaanbieders, basisscholen, Cultuur & School Zutphen, Cultuur & School Lochem, de gemeenten Zutphen en Lochem en Erfgoed Gelderland participeren. Erfgoed Gelderland heeft met haar kennis van het erfgoedveld en erfgoededucatie de Muzehof van advies gediend.

Het project ‘Erfgoededucatie regio Zutphen/Lochem’ gaat binnenkort van start. Er worden met een flink aantal erfgoedaanbieders in Zutphen en Lochem tenminste twaalf bezoeklessen voor schoolgroepen in musea en op locatie ontwikkelt. Deze lessen worden opgenomen in de Reizen in de Tijd, het educatieplatform van Erfgoed Gelderland, waarbinnen scholen hun eigen keuzes kunnen maken op basis van thema, canononderwerp en tijdvakken. In de aanvraag is ook het trainen opgenomen van de erfgoededucatiemedewerkers in de musea voor het begeleiden van schoolgroepen en de leerkrachten van de pilotscholen om erfgoededucatie te integreren binnen hun lessen.

Wilt u ook een aanvraag bij het Fonds voor Cultuurparticipatie doen vanuit uw museum of regio en advies hierover krijgen? Voor vragen kunt u terecht bij collega Ben Bregman.