Educatieprogramma Gelderland Herdenkt: Borderlands

Van september 2019 tot en met mei 2020 staan we stil bij de gebeurtenissen in het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog, dan exact 75 jaar geleden. We vieren dat we driekwart eeuw in vrijheid leven en beseffen dat dit kwetsbare bezit geen vanzelfsprekendheid is. Ook het educatieve programma om kinderen en jongeren actief te betrekken bij Gelderland Herdenkt – 75 jaar vrijheid staat op het punt te beginnen.

Een van de projecten binnen dit educatieve programma is Borderlands. Studenten van de Hogeschool voor de kunsten ArtEZ werken onder leiding van ‘Artist Educators’ Pien Maessen en Yunjei Cho aan bijzondere muurschilderingen in de fietstunnel aan het Airborneplein in Arnhem. Het kunstwerk is het eerste zichtbare resultaat van het project, waarin studenten en jongeren worden uitgedaagd op creatieve manieren invulling te geven aan het nieuwe herdenken. Na Arnhem zal het project ook de andere Gelderse regio’s aandoen.  Lees er meer over in dit artikel uit De Gelderlander.

Het educatieprogramma van Gelderland Herdenkt wordt gecoördineerd door Erfgoed Gelderland. Lees er meer over op onze speciale pagina en bekijk hier het promotiefilmpje

Foto: Al Hajem